Friday, April 15, 2011

Friday

Ura, de cind ma stiu am iubit vinerea si am urit lunea. Aseara am facut cu fiimeu sushi, pentru prima data. E foarte usor si in sfirsit ne-am saturat si noi odata de sushi. Eu tot nu inteleg de ce e asa scump la magazine, cind se face usor si nu sint asa costisitoare ingredientele. Intii m-am documentat bine pe internet cum se face, apoi am pornit in cautarea ingredientelor. Dupa ce la o alimentara nu am gasit frunzele Nori, am aflat ca exista un market oriental, chiar asa se si cheama Oriental Market. Acolo am gasit si Nori si pudra de wasabi si gingerul marinat. Acasa aveam restul. Am vrut sa iau de acolo si orez japonez dar tot ce aveau era facut in California. Orezul care zicea ca e ptr. sushi arata ca ala italian care aveam acasa. Am mai cumparat si otetul de orez care trebuie pus in orez la sfirsit. Tot de la ei foarte ieftin am luat si ruloul de bambus cu care rulezi sushi. Foarte fericita ca am invatat sa fac, de acuma numai acasa fac. Toti 3 sintem iubitori de sushi. Chiar si la servici mi-am luat azi si fiimeu a vrut sa ii pun ptr. la schoala ptr. lunch.
Imi pare rau ca nu am facut poze. Data viitoare cind fac, probabil ca o sa fac iar duminica, o sa le fac si poze.
Si acum weekend placut.

5 comments:

Anonymous said...

yamiii, bun sushi! Ma bucur ca am descoperit blogul tau. Esti cumva si pe DC la canadience? Eu citesc si acolo dar nu te-am putut indentifica :).

Mersi de comentariu la mine, asa am ajuns sa aflu cine ma viziteaza din Windsor Ontario ;).

MMA said...

Da sushi e foarte bun, am vazut pe siteul tau ca ai facut si tu mai demult. Sa iti spun drept atunci m-am hotarit sa incep sa fac si eu, dar a durat ceva pina m-am mobilizat ca sa gasesc tot ce imi trebuia.
Nu sint pe DC.
Ah deci ai vazut de cite ori te-am citit, daca iti da orasul.
Inca odata "La multi ani!" si sa ai o zi frumoasa...

salmi said...

Da, vad de fiecare data cand intra cineva si de unde intra(aproximativ, caci depinde de satelit si de furnizorul de internet... la mine nu arata niciodata Visby ci alte localitati :)).

Te pup, multumesc!

MMA said...

Mi-am pus si eu pe blog sa vad cine ma viziteaza.
Mi-a aratat ca ai intrat din Kalmar.
Paste fericit!

salmi said...

Da, arata Kalmar Län(asta inseamna judet) dar localitatea e Hultsfred. Desi eu sunt acum acasa, in Visby. Si Län-ul e Gotland. :)) E ciudat, dar ai sa vezi ca se mai schimba...